Een aantal mooie steden (Reims, Laon, Charleville, Guise) binnen handbereik


Wilt u even niet wandelen of fietsen, dan kunt u erop uit om een aantal interessante steden te ontdekken: Reims, Laon, Guise et Charleville liggen allemaal op maximaal 45 minuten rijden van Rozoy-sur-Serre.

Guise
Guise, stad vol historie. Hier bevindt zich o.a. de Familistère van Godin, een grote bezienswaardigheid. Godin is een internationaal bekend bedrijf van kachels. In de 19e eeuw heeft Godin een groot complex met woningen laten bouwen voor zijn werknemers, inclusief theater, zwembad, moestuin e.d. Het geheel is gerenoveerd en meer dan het bezichtigen waard! Ook het kasteel van de hertogen van Guise is zeer interessant om te bezoeken.

Reims 
In Reims, de welvarende hoofdstad van de champagnestreek, vindt u één van de mooiste gotische kathedralen van Frankrijk. Hier zijn alle Franse koningen gekroond en de gebrandschilderde ramen van Chagall zijn wereldberoemd. In Reims kunt u naar hartenlust winkelen bij bekende warenhuizen en lokale boetiekjes.

Laon
Op de top van een heuvel, majestueus verheven boven het landschap, ligt de stad Laon. De kathedraal van Laon heeft model gestaan voor die van Reims. U kunt  heerlijk dwalen door de oude bovenstad en de historische monumenten bewonderen. Vanaf de oude stadswallen kunt u mooie foto’s maken van de prachtige vergezichten. U kunt ook een rondleiding krijgen door de souterains, onder de stad.

Charleville-Mézières 
De zeer schilderachtig gelegen steden Charleville en Mézières, zijn twee sterk gescheiden steden. Mézières ligt in een bocht van de Maas en heeft steeds een belangrijke militaire rol vervuld. Zo was dit de plaats voor het hoofdkwartier van de Duitse bezetting in de Eerste Wereldoorlog. Charleville is meer de stad van de Bourgoisie en de handel. Hier verbleef ook de 19e eeuwse dichter Rimbaud. In het centrum ligt het prachtige Place Ducale. Deze is te vergelijken met Place des Vosges in Parijs .Charleville-Mézières wordt ook wel de hoofdstad van de marionetten genoemd. Elke 3 jaar vindt er namelijk een groot marionetten- en maskerfestijn plaats.