Ontdek al wandelend de prachtige natuur van de Franse Ardennen

Wandelvakantie dichtbij, een paar dagen of een hele week, in deze prachtige streek kunt u uren lopen in de natuur en de stilte. De Franse Ardennen zijn minder bekend dan de Belgische Ardennen. Daardoor is de natuur ongerepter en heeft u geen last van massatoerisme. De kans op het zien van herten, roofvogels of fazanten is zeker aanwezig. Met een beetje geluk zelfs een vos of een otter.U kunt echt genieten van de stilte, mede omdat er geen vliegvelden of snelwegen in de buurt zijn. Ook 'avonds in het de moeite waard om even naar de sterrenlucht te kijken; doordat de lichtvervuiling ver weg is, kunt u lichtjaren ver kijken en ziet u talloze sterren prijken aan het firmament.

We hebben voor u wandelroutes beschreven -ook te downloden op de gps -om met u de mooiste plekken en uitzichten te delen. De tochten voeren u over paden, landweggetjes en smalle asfaltwegen.
We hebben de tochten met de grootste zorg samengesteld, maar het is natuurlijk altijd mogelijk dat er fouten ingeslopen zijn of er veranderingen zijn in de herkenningspunten. Mogelijk heeft u zelf een mooie wandeling gemaakt en wilt u die met andere wandelaars delen. We kunnen deze dan toevoegen aan het overzicht. U kunt uw bericht sturen naar: auchapitre.rozoy@gmail.fr